e-Learning Portal for Mandarin Education

Some of the videos on this website are Flash videos, so they cannot be watched on smartphones or tablet personal computers. Please use laptops or desktop computers to watch them.

home » News Today

菜市場學烹飪_婆婆媽媽下廚趣

Description:

到傳統市場除了買菜,還能做什麼?一個悠閒的周末假期,跟著中央社駐巴黎記者羅苑韶來到巴黎5區的菜市場一窺究竟。

婆婆媽媽們在露天的菜市場裡,切起雞肉和蔬菜,看得出來嗎?這是一堂烹飪課。烹飪教師中鳩美貴,這次傳授大家日本的家常菜照燒雞。

巴黎市政府與愛好烹飪協會合作,在菜市場裡舉辦免費的烹飪課程,從挑選新鮮食材跟著老師動手做到煮出一道香噴噴的菜餚,民眾馬上就可以現做獻寶囉。

巴黎市政府為了保留傳統,持續替菜市場注入活力,不僅把這裡變成一個好吃好玩的地方,也讓做菜多了甜蜜少了負擔。

中央社記者 羅苑韶 巴黎報導

Viewed(4786)

  
荷蘭大使愛臺灣 獲頒獎章
寶島道地美食 法韓齊飄香
不丹皇后耳環 臺設計師巧手
韓戰救同袍 華裔老兵獲授勳
捐血小板200回 臺商陸居冠
臺生獻廚藝 加國以食會友

Recommended Window Size 1024*768 Recommended Browser: IE 7.0 and above. © O C A C , Republic of China (Taiwan) Alright reserved.

About us | Contact us | Links | Site map |